پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 21 November 2024
يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۵
کد خبر: ۶۳۲۸۱

امیرحسین‌خالقی، اقتصاددان: تورم فعلی مادر رکود بعدی است

امیرحسین‌خالقی، اقتصاددان: تورم فعلی مادر رکود بعدی است
امیرحسین‌خالقی، اقتصاددان، درباره ی ایجاد فضای رکود پس از کاهش تورم توسط دولت گفت: واقعیت این است که با توجه به تجربه ی ادوار گذشته، معمولا تورم فعلی مادر رکود بعدی است. معمولا به محض اینکه نقدینگی بالا می‌رود، بعد از آن باید انتظار رکود را داشت تا پس از آن اقتصاد به تعادل برگردد. دولت ها به این علت که در بازار مداخله می کنند، این ماجرا همواره ادامه پیدا می کند. مشکل این سیستم پولی همین است که همواره درگیر چرخه ی رکود می‌شود. البته شدت رکود پساتورمی به نسبت ادوار، متفاوت است. ما گاها رکود تورمی داریم، یعنی رشد اقتصادی منفی است و در کنار آن شاهد رکود هم هستیم.

امیرحسین‌خالقی، اقتصاددان، در آغاز درباره ی ایجاد فضای رکود پس از کاهش تورم توسط دولت به «انتخاب» گفت: واقعیت این است که با توجه به تجربه ی ادوار گذشته، معمولا تورم فعلی مادر رکود بعدی است. معمولا به محض اینکه نقدینگی بالا می‌رود، بعد از آن باید انتظار رکود را داشت تا پس از آن اقتصاد به تعادل برگردد. دولت ها به این علت که در بازار مداخله می کنند، این ماجرا همواره ادامه پیدا می کند. مشکل این سیستم پولی همین است که همواره درگیر چرخه ی رکود می‌شود. البته شدت رکود پساتورمی به نسبت ادوار، متفاوت است. ما گاها رکود تورمی داریم، یعنی رشد اقتصادی منفی است و در کنار آن شاهد رکود هم هستیم.

وی در ادامه نسبت به ادامه روند فعلی در تورم و رکود افزود: صحبت های زیادی بابت تاثیر تورم بر فروپاشی اقتصادی مطرح می‌شود اما فروپاشی که برخی پیش بینی می‌کنند بیشتر از آنکه یک واقعیت عینی باشد در سطح زیرین و غیررسمی و کف جامعه رخ می‌دهد. تورم بنیان‌های اخلاقی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما الزاما تغییری در سیاست‌ها به وجود نمی‌آورد. نظام سیاسی تا وقتی که اراده‌ی حکمرانی دارد علی رغم تمام مشکلات اقتصادی می‌تواند برتری سیاسی را حفظ کند حتی اگر همه چیز بهم بریزد. این ماجرا می‌تواند تا بدترین شرایط اقتصادی هم ادامه پیدا کند.

خالقی در پایان درباره ی ابزارهای دولت برای مقابله با تورم گفت: سیاست های انقباضی که الان توسط دولت دنبال می شود طبیعتا در بحث های اقتصادی متعارف معمول است، منتهی نکته این است که ما محدودیتی در بحث عرضه و رشد اقتصادی داریم و اقتصاد در بخش واقعی خود را تکان نمی دهد. این موضوع بستگی به ثبات سیاست ها و روابط با خارج دارد. در بخش واقعی اقتصاد یعنی آن چه در روی زمین تولید می‌شود باید اقتصاد را بگرداند. می توان یک مثلث را برای کنترل تورم در نظر گرفت. نخست بحث پولی مربوط به بانک مرکزی است، دوم بحث هزینه های دولت مربوط به سازمان برنامه است و در آخر بحث نگاه واقعی به اقتصاد است که ریسک های سیاسی بر آن حاکم است. در این سه حوزه که با یکدیگر ارتباط دارند اگر توجه و اصلاح صورت بگیرد در بلند مدت شاهد تغییراتی خواهیم بود.

 

منبع خبر : انتخاب
منبع: انتخاب
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

آهو دریایی کجاست؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی